Churchill's Dry White Port

€28,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

 

In 1981 besluit de 29-jarige John Graham dat er iets moet veranderen in de traditionele wereld van de port. De stijl waarin in die tijd portwijnen worden gemaakt, is klassiek; versterkte wijnen met een relatief zoet karakter wat vaak de frisse fruitigheid overstemt. De port van John Graham is duidelijk anders. Hij neemt zijn eigen voorkeuren als uitgangspunt en gaat port maken die minder suikers bevat en daardoor op een aangename manier wat droger, wat frisser en veel expressiever is. Bij de keuze voor de merknaam gaat alle eer uit naar de familienaam van zijn vrouw; de geboorte van Churchill’s is een feit. Ruim veertig jaar later onderscheidt Churchill’s zich nog steeds met rode en witte port die buitengewoon boeiend is voor liefhebbers van spannende wijnen. Churchill’s is namelijk allang het idee voorbij dat port een drank is die traditioneel na het diner wordt gedronken.

DETAILS

 
Een "droge" witte port. Relatief gezien dan. Deze port heeft natuurlijk de nodige restsuikers maar kenmerkt zich door de frisse, fruitige stijl die in de Portugese Douro niet vaak gezien wordt. Subtiel, verfijnd en zeer veelzijdig inzetbaar op het gebied van wijn en spijs.

SMAAKIMPRESSIE

Fris en complex met gerijpte geuren van gedroogde abrikozen en perzik, subtiel gebrande nootjes en een vleugje nootmuskaat en sinaasappelschil. De smaak spiegelt de neus met een extra opkikker van witte peper en citrusfruit voor een finesserijke finale. Een subliem apéritief met geroosterde amandelen, olijven en gerookte zalm. Maar het allerlekkerst is hij samen met de Portugese ‘Pataniscas’ viskoekjes.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen