Chateau Toutigeac Bordeaux Rouge

€8,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Een klassieke Bordeaux met een kersenrode kleur met een violette schijn. In de geur zult u voornamelijk bramen en kersen vinden, deze wijn zit namelijk barstens vol fruit van de Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot druiven. De smaak is heerlijk rond en romig, met lekker veel sappig jong zwart fruit. Zwarte bessen, bramen en wat laurier bespeuren we in de smaak. Een zeer goed glas wijn voor deze aantrekkelijke prijs. Hiervoor is deze wijn bekroond met een gouden medaille.

Serveren:
Deze wijn past perfect bij een sappig stuk rood stuk vlees. Gevogelte of een bbq zijn ook zeer passend voor deze wijn. Deze wijn ook lekker zonder eten wanneer u zin heeft in een glas rode wijn. Serveer op 16-17°C.

Bewaring:
U kunt deze wijn nog een 5-tal jaren bewaren.

Extra informatie:
Château Toutigeac is gelegen in de gemeente Targon, in het midden van de Entre-Deux-Mers, op de rechteroever van de Garonne in het Bordeaux-gebied. Wie dat al eens heeft bezocht, zal zich ongetwijfeld het labyrint van wegen rondom de kerk herinneren en wellicht ook het dorpse restaurant “Le Lion d’Or”, waar men uitstekend kan eten voor een beminnelijke prijs. Het wijngoed Toutigeac is door grootvader Renée Mazeau gekocht in 1956 ná verkoop van Ch. Lascombes - een tweede Grand Cru Classé in Margaux. Destijds was er geen geld te verdienen voor deze grote namen van nu, terwijl juist de halfzoete witte Entre-Deux-Mers wijnen bijzonder in trek waren.

Nu, bijna zestig jaar later, runnen Philippe en Oriane Mazeau het château, wat 40 hectare aan wijngaarden bezit. Philippe maakt voortreffelijke rode en witte wijn. De witte wijnen zijn uiterst fruitig, verkwikkend fris en dorstlessend. Bij de rode wijnen zijn eveneens fruitig en snel op dronk. De schillen van de druiven worden namelijk maar kort meegegist. Wanneer het oogstjaar wat mager uitvalt, worden de druiven na de pluk kort verwarmd tot 60 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale extractie van kleurstoffen uit de schillen, terwijl harde tannines juist veel minder in de wijn terechtkomen. Château Toutigeac heeft een heerlijk romige smaak, is nooit hard of nukkig en is daarom ook altijd vrijwel direct na de bottelingen goed van smaak. De wijn is prima te bewaren: drie tot vijf extra jaren geeft een verdere uitbouw van bouquet en smaak.

Beoordelingen:

  •     Concours de Bordeaux 2012 : Médaille d’Or
  •     Guide Gilbert et Gaillard : Médaille d‘Or
  •     Decanter (Dégustation) : Recommandé, 83 pts
  •     Vinalies Nationales : Prix des Vinalies
  •     Concours Général Agricole de Paris : Médaille de bronze
0 sterren op basis van 0 beoordelingen