Château du Rouet ǀ Le Cotes ǀ AOC Cotes de Provence Bio

€15,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Château du Rouët, hartje Provence, ligt aan de voet van de Colle de Rouët, die met zijn 560 meter hoogte zorgt voor voldoende verfrissing. Door de rode rotsen van Estérel zijn de wijngaarden beschut tegen wind uit het noorden. 

Voor de Franse revolutie kwam Markies V. vanuit Trans en Provence naar Rouët om er te jagen. Hij besloot om er wijnstokken en olijfbomen te laten aanplanten door de wijnboeren uit het dorp en liet zijn vaten wijn via de Rhône tot in Versailles verschepen. Omstreeks 1840 kocht de toenmalige familie het domein, met inbegrip van meer dan 1000ha bos. V

Na WOII werd de verkoop van gebottelde wijnen opgestart door René Savatier en Victor Trocello (landgoedbeheerder). Dankzij Martin Savatier werden de wijngaarden ontwikkeld, uitgebreid en gemoderniseerd. Vandaag is Matthieu Savatier eigenaar van het landgoed, de 70ha aan wijngaarden en verantwoordelijk  voor de Château de Rouët wijnen. Een selectie van witte, rosé & rode Côtes de Provence wijnen, verbouwt op een mediterrane en bosrijke ondergrond. 

 

Vinificatie

De druiven voor deze rose wijn worden verbouwd in Rocquebrune sur Argens op een perceel van 9 hectare totaal. De druiven worden biologisch verbouwd met een lage opbrengst (30 hl/ha) van hoge kwaliteit.

Na het persen en de vergisting bij lage temperatuur in roestvrijstalen vaten worden kort daarna de schillen verwijderd om een fraaie lichte kleur te behouden.

 

Proefnotitie

Een charmante rosé met de geur van citrus en rode bessen. In de smaak vol, rond een beetje romig. Veel fruit tonen in de smaak die lang blijft hangen. Aan het einde een subtiel bitter en frisheid die plaats maakt voor de volgende slok!

 

Wijn/spijs

Heerlijk op een zomers terras met salades, vis en groente gerechten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen