Champagne Moutard Blanc de Blancs - Champagne Persin

€46,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Deze champagne uit het Terroir-assortiment is gemaakt van 100% Chardonnay geoogst op een perceel genaamd "Champ Persin". Deze Blanc de Blancs, van een speciale selectie druiven, is het product van wijnstokken van 20 jaar oud. Deze champagne is gemaakt zonder malo-melkzuurgisting om de versheid van het fruit en zijn levendigheid te behouden. De champagne is een Brut heeft een dosage van 8 g / liter.

Vinificatie: 

Deze champagne is afkomstig van de wijnstokken uit de Côtes des Bar waar zij gedurende verschillende jaren werden geproduceerd. De Côte des Bar heeft een zee- en continentaal klimaat. Een deel van de bodem stamt uit het Kimmeridgiaan. Deze strook bestaat uit een opeenstapeling van kalk- en mergelaarde van 15 tot 157 miljoen jaar oud die bekendstaan om hun fossiele rijkdom aan gewervelde zeedieren en fossiele Exogyra Virgula oesters. Door de specifieke bodem zijn de wijnen die hier verbouwd worden ronder van smaak, karaktervol en complexer dan andere champagnes. Na de traditionele gisting vindt een tweede gisting op fles plaats. Hierbij ontwikkelt zich het voor champagne kenmerkende koolzuur in de fles. De champagne rijpt minimaal 3 jaar in de cave voordat deze wordt vrijgegeven voor de verkoop.

Proefnotitie: Moutard is een  heerlijke champagne met veel finesse in de smaak. De neus is fris en zeer fijn, vol met aroma’s van boter, amandelen en brioche en heeft een geweldige prijs/kwaliteit verhouding!

Wijn/spijs: Deze Grande Cuvée past mooi bij diverse voorgerechten zoals: rauwe groenten, groene salade, terrines de foie gras,  wit vlees- en zeeproducten, vleeswaren, vis.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen