Bodegas Arrocal, Casa Lebai Matadiablos

€44,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Matadiablos Casa Lebai is een rode wijn die de essentie van Ribera del Duero belichaamt, gemaakt door de gerenommeerde Casa Lebai wijnmakerij. Wat deze wijn uitzonderlijk maakt, is niet alleen de kwaliteit, maar ook de exclusiviteit: er zijn slechts 42 flessen beschikbaar in Nederland, wat het een unieke en zeldzame traktatie maakt voor de echte wijnliefhebber.

Deze bijzondere wijn is vervaardigd uit 100% Tinto Fino druiven, ook wel bekend als Tempranillo. De druiven zijn afkomstig van een 30 jaar oude wijngaard, gelegen op een zacht glooiende noordelijke kleihelling in het Aguachar gebied. De wijngaard werd in 1997 opgericht door de grootvader van Asier en Rodrigo en staat bekend om zijn traditionele wijnmaak technieken.

Wat Matadiablos Casa Lebai verder onderscheidt, is het biologische productieproces. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks, wat zorgt voor het behoud van de zuiverheid en frisheid van de fruitige aroma's. Na de fermentatie wordt de wijn 12 maanden gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de complexiteit en balans van de smaken en aroma's.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen