Cantina Tudernum Todi Rosso

€10,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Cantina Tudernum Todi Rosso

En rode wijn die je haast non-stop uit kan schenken. Een uitgebreide borrel of een stevige maaltijd. Deze prachtige Italiaanse rode wijn zal je gasten doen verbazen. Drijvende kracht achter deze Todi Rosso, is het wijnhuis Cantina Tudernum. Met ruim 60 jaar ervaring, hebben zij voldoende kennis in huis om voortreffelijke wijnen te genereren. Cantina Tudernum werd opgericht als een coöperatie tussen 57 lokale wijnboeren in Umbria. Door op grote schaal samen te werken, werden de wijnen beter en beter.

De wijngaarden in het prachtige Umbria

Dat de wijnen uit Umbria niet de bekendheid van wijnen uit Toscane, Piemonte of Veneto hebben, is soms niet helemaal terecht. Eens, tot enkele decennia geleden was de kwaliteit vaak ondermaats. Er werden voornamelijk massawijnen geproduceerd voor de nationale markt. Echter kent de boeiende, groene regio momentel vele DOC en DOCG wijnen. Hierdoor begint Umbria langzaam maar zeker tot de top van Italië te behoren. Cantina Tudernum heeft hierin een flinke vinger in de pap. Met wijnen, zoals deze Todi Rosso, laten zij zien waar wijnregio Umbria tegenwoordig tot in staat is.

De geur en smaak van Cantina Tudernum Todi Rosso

De druiven zijn afkomstig uit Todi, een subregio in Umbria. Het is een blend die eerlijk verdeeld is tussen de Sangiovese en Merlot. Deze twee fruitbommen zorgen voor een sensationele rode wijn. Cantina Tudernum laat finesse, verfijning en elegantie zien met deze Todi Rosso. Alleen al de prachtige geur, brengt ons naar het indrukwekkende Italië. Je ruikt intens rood fruit zoals frambozen en rode bessen. De smaak is in een woord elegant. Fruitig, fris maar boven alles enorm lekker. Een verfijnde rode wijn, afkomstig van het oogverblindende Umbria.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen