Cantina Del Vermentino, Vermentino di Sardegna ‘Nord-Est’

€11,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Informatie producent              

De Menhirs, de ‘Tombe dei Giganti’ en de Nuraghi wijzen erop dat de geschiedenis van de Sardijnse gemeente Monti teruggaat tot aan de nieuwe steentijd. Romeinen, Byzantijnen, Feniciërs en ‘Balari’ hebben allemaal hun sporen op het eiland achtergelaten. De eerste wijnstokken op Sardinië werden door de Feniciërs aangeplant. De bodem en het klimaat gaven de druiven een geheel eigen karakter. Onder Spaans regime werd op Sardinië de druivensoort listan d’Andalusia ingevoerd, de moederdruif van de huidige vermentino. Deze Vermentino di Gallura, het symbool van de wijnbouw op Sardinië, was de eerste Italiaanse druivensoort die in 1975 de DOC-status kreeg.

 

Vinificatie

De wijn gist op een lage temperatuur, rond de 17°C, om het fruit zoveel mogelijk op de voorgrond te houden. Aan de vermentino wordt altijd nog 5% andere aromatische witte rassen toegevoegd, om de wijn een complexer parfum te geven.

 

Smaakomschrijving                 

De wijn is strogeel met groene tint, aangename geur met indrukken van rijp wit fruit, grapefruit. In de mond licht gekruid (salie), sappig, hint van mandarijn en soepel met amandelbittertje in de afdronk.

 

Wijn-spijs suggestie                

Pastasalade met gedroogde tomaat en schapenkaas, maaltijdsoep van vis ‘cassola’. Gegrilde baars met venkelpuree.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen