Cantina del Castello Ripasso

€20,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Cantina del Castello ligt in Soave langs de hoofdstraat in het hart van het middeleeuwse dorp. De stad, omringd door de muren van het majestueuze kasteel, staat bekend om de productie van kwaliteitswijnen. 

 

Wijnbouw 

De wijnen die Cantina del Castello produceert zijn typisch voor het terroir en bezitten de kenmerken van Soave. Sinds zijn ontstaan heeft Cantina del Castello ook rode wijnen uit Valpolicella geproduceerd, zoals Amarone en Ripasso. 

 

Valpolicella

In het Valpolicella-gebied bevinden de oude rijen wijnstokken zich ongeveer driehonderd meter boven de zeespiegel en worden ze verbouwd met de oude methode van Pergola Veronese. Het terrein en de bodem geven de druiven een geweldige body en structuur, perfect voor het rijpen van rode wijnen zoals Ripasso della Valpolicella en Amarone.

Cantina del Castello is een wijnmakerij die bestaat uit mensen die gepassioneerd zijn door het gebied van de wijngaarden en wijn. De historische kelder, gelegen binnen de stadsmuren van het kasteel van Soave, is het hart van de wijnmakerij, die werkt met respect voor de tradities en de kenmerken van de wijnen.

 

Vinificatie:

Handmatige oogst. Het productieproces omvat een techniek genaamd "ripasso", waarbij de wijn wordt hergist op de overgebleven druivenschillen van de Amarone-wijn, wat resulteert in een verhoogde complexiteit en diepgang. Rijping 12 maanden in eikenhouten vaten en 12 maanden in rvs en vervolgens nog 6 maanden op fles.

 

Proefnotitie:

Intens robijnrood van kleur. Een intens aroma van kersen, bramen en nuances van vanille. Volle en elegante smaak met zachte tannines en een lange, evenwichtige, afdronk.

 

Wijn/spijs:

Gestoofde vleesgerechten, stoofpotten en wild

0 sterren op basis van 0 beoordelingen