Bodegas Malaga Virgin - Pedro Ximénez (P.X.)

€13,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Bodegas Málaga Virgen

De broers Salvador en Francisco López startten hun wijnbedrijf in 1885, met als voornaamste doel het opvoeden, commercialiseren en exporteren van Malaga-wijnen en de productie van brandy`s en likeuren. Druiven werden ingekocht bij de talloze wijnboeren uit het achterland. Later begonnen zij tevens met de verkoop van conserven, de produktie van houten vaten en de verkoop van wijn via een keten van proeflokalen.Door het avontuurlijke en doorzettende karakter van de broers kregen zij al snel de bijnaam `Los Leones` (de leeuwen). De bodega draagt nog steeds deze bijnaam. Na vele tegenslagen zoals de Spaanse burgeroorlog, de phylloxera en de eerste- en tweede wereldoorlog zijn de broers Rafael en Juan Ignacio de nieuwe leeuwen. De bodega is inmiddels uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf, met bijna 500 hectaren wijngaard voornamelijk beplant met Pedro Ximénez en Moscatel en men produceert nog steeds wijnen van onberispelijke kwaliteit met in stand houding van oude tradities. Eén van die tradities is het drogen van de druiven op matten van riet (esparto) in de zon om zodoende het suikergehalte te concentreren.

 

De druiven laat men gedurende 10 dagen indrogen in de zon op matten van riet (esparto). De uiterst geconcentreerde most laat men vergisten tot 15 graden alcohol, waarna de wijn 24 maanden rijpt op Frans eikenhout.

 

P.X.

Intense donkerbruine kleur. Krachtige geur met indruk van rozijnen en gedroogde vijgen, die mooi in de smaak terug komen. Intens zoet en zeer lange finale.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen