Bodega Vega Tolosa, Hoya del Carmen, Bobal Rose

€7,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

De Tolosa familie bezit 250 hectare die sinds 2007 biologisch gecertificeerd is en sinds 2019 vegan zijn. De wijngaard is aangeplant in 1991 op een hoogte van 750 meter boven zeeniveau. De wijngaard is gelegen tussen de Jucar & Cabriel rivieren deze omgeving is aangewezen door Unesco als bio reservaat.

 

Bodem: graniet & kalk rijke bodem.

 

Vinificatie:

De druiven zijn geoogst begin september na een optimale rijping. Het oogsten gebeurd wanneer het beneden 18 graden celsius is. Liefst vroeg in de ochtend. De eerste 4 dagen een koude behandeling van de druiven gevolgd door een temperatuur gecontroleerde vergisting op 22 graden gedurende 18 dagen. Na de alcoholische vergisting wordt de wijn met fijne gistcellen in een andere tank gedaan om daar verder te rijpen gedurende 30 dagen.

 

Proefnotitie:

Deze rose wijn gemaakt van Bobal druif, een mooie lichte aardbei rose kleur met een opwekkende geur dat is het karakter van een jonge rose wijn. Deze is gemaakt om jong te drinken en liefst binnen 1,5 jaar na de oogst. Omdat de druiven optimaal rijp geplukt worden proef je dit terug in de wijn.

 

Wijn/spijs:

Een ideale huiswijn om per glas te schenken, bij een breed scala aan gerechten. .

0 sterren op basis van 0 beoordelingen