Billecart-Salmon Brut Réserve, Champagne Billecart-Salmon
Smaak impressie / serveertemperatuur / bewaarcapaciteit: Strogeel van kleur met fijne pareling en aanhoudende mousse. In de neus een goed evenwicht tussen belegen tonen, frisse florale en rijpe fruitige accenten (peer). In de aanzet breed, vineus en fris, rijk aromatisch en levendig tot de laatste slok. Serveren: 8-12°C. Bewaren: bedoeld om jong te drinken. Kan wel enige jaren in een goede kelder worden bewaard, maar zal niet beter worden.
Culinair advies: Ideaal als aperitief, allrounder aan tafel, met een lichte voorkeur voor schaal-, schelpdieren of rauwe vis in salades, met een citrusdressing. Eveneens aanbevolen bij licht gestoomde of zacht gebakken zeevis met een citrussaus en bij zachte kazen.
Medailles, onderscheidingen, eervolle vermeldingen: 90 punten International Wine Cellar, 89 punten Robert Parker Wine Advocate, 88 punten Wine Spectator.
Smaaktype: Fris, licht en elegant aromatisch