Berta Grappa Le Selezioni DiMombaruzzo Amaretto

€49,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Regio:

Piëmonte, dat voet van de berg betekent, is een heuvelachtig gebied dat in het noorden van Italië gelegen is tussen diverse bergketens die het o.a. beschermen tegen het zeeklimaat. Het ligt op 45º noorderbreedte, dezelfde hoogte als de Bordeaux en het noordelijke deel van de Rhône vallei. Het is een wijnregio die kwalitatief gezien zeer belangrijk is, 70% van de wijngaarden heeft een DOC of DOCG status en waartoe o.a. Moscato d'Asti, Spanna, Gattinara, Boca, Barbera d'Alba, Gavi, Dolcetto d'Alba en Asti Spumante behoren. Uit het district Langhe komen de DOCG's Barolo en Barbaresco, twee van de allergrootste rode wijnen van Italië.

Distillatie / likeurbereiding:

Amaretto wordt in vrijwel alle gevallen niet van amandelen, maar van abrikozenpitten gemaakt. Hiermee is ook meteen het geheim van de superieure kwaliteit van de DiMombaruzzo Amaretto van Berta verklaard, want deze wordt namelijk gemaakt van vrijwel alleen maar amandelen, met slechts een zeer klein percentage abrikozenpitten. Door middel van infusie, een systeem dat vergelijkbaar is met het gebruik van een koffiefilter of theezakje, worden de aroma's van de gemalen amandelen en specifieke kruiden overgebracht naar neutrale grappa. Dit proces duurt enkele weken. Vervolgens wordt de gearomatiseerde grappa overgestoken op kleine houten vaten en na ongeveer 8 maanden rijping met gedestilleerd water en suiker op de juiste sterkte en smaak gebracht, licht gefilterd en gebotteld.

Smaakimpressie / serveertemperatuur / bewaarcapaciteit:

Een alcoholpercentage van 28%. Helder ambergeel van kleur. In de neus aroma’s van amandelen en wat vanille. In het smaakpalet intense tonen van amandelen en iets van specerijen, die gepaard gaan met een lange zacht zoete nasmaak. Serveren: 12 tot 18°C. Bewaren: minimaal 10 jaar

Culinair advies:

Na de maaltijd, met zeer goede koffie of espresso, nougat en amandelgebak.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen