Bersan, Saint Bris Mont Embrase

€23,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

De familie Bersan woont en werkt al generaties lang in dit noordelijke deel van de Bourgogne, het gebied ten zuidwesten van Chablis.

De tweeëntwintig hectare wijnbouw van de familie Bersan ligt verdeeld over drie gebieden: Irancy (rode wijn) Chablis en Saint-Bris. Saint-Bris-Le-Vineux zoals het dorp officieel heet kent slechts 1134 inwoners en de 75 wijnbouwers bewerken met elkaar 550 hectare wijngaarden. De familie Bersan is een van de grote wijnboeren hier. In de 14de eeuw was het volledige dorp ommuurd en kende 17 torens, waarvan vandaag de dag nog slechts enkele poorten herinneren. Ondergronds bevindt zich een enorm gangenstelsel die bedrijven onderling met elkaar verbinden. Deze oude kelders waren voor de Franse revolutie in het bezit van het plaatselijke klooster nu gebruikt de familie Bersan ze om haar wijnen te lageren en te laten rusten. De temperatuur van 12 °C evenals de vochtigheidsgraad van 80% is hier ideaal. Een kenmerk van hun wijnen is langzame rijping van druiven en de tijd geven aan de wijn om te rusten. Hier wordt gerespecteerd wat de natuur hen biedt. Zo min mogelijk ingrijpen in processen en het op afstand houden van mechanisatie, maar gebruik maken van natuureigen producten en processen.

 

In de neus exotisch fruit zoals perzik en lychee, met de mineraliteit van kalksteen. In de mond goede smaakintensiteit, heeft zeker ook iets hartigs. Bijzonder glas voor de ervaren wijndrinker!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen