A.A. Badenhorst Family Wines, Papegaai

€19,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

A.A. Badenhorst Family Wines is de farm van Adi en zijn neef Hein op de Paardeberg in Swartland-Zuid-Afrika. Adi is één van de meest besproken wijnmakers van dit gebied en wordt samen met Eben Sadie gezien als de pioniers van dit populaire wijngebied in Zuid-Afrika. Zij waren het die deze regio op de kaart zetten met wijnen van oude wijngaarden en van uniek hoog niveau. Adi bewerkt tegenwoordig een groot areaal wijngaarden en alleen van de beste worden zijn Single-Vineyard wijnen gemaakt. Er wordt in de wijngaarden en de kelder op een "baie-logical" manier gewerkt met respect voor druif, natuur en terroir.

 
Vinificatie
 
De druiven worden gedurende drie dagen handmatig geoogst en naar de tank gebracht. Hier worden de druiven gezamenlijk gevinifeerd met een lange schilinweking. De wijn wordt voor de botteling niet geklaard of gefilterd en er wordt minimaal sulfiet toegevoegd.
 

"If you know Adi you may have heard about his dream of making only one wine." Deze wijn is hier een voortvloeisel van een  wijn van verschillende witte en rode druiven van de Kalmoesfontein-farm (grenache, chenin blanc, palomino, cinsault). Een prachtige lichtvoetige wijn die het best licht gekoeld kan worden geserveerd bij de braai, gevogelte, wit vlees of gewoon als aperitief.

 
Een gedeelte van de opbrengst van deze wijn komt ten goede aan een project voor de met uitsterven bedreigde Cape Parrot.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen