Toro Pakket (Spanje)

€29,65
Beschikbaarheid: Op voorraad

Bodega Y Vinedos Maires, Ademan Adalia & Carabizal

Het idee van Bodega Maires ontstond in 2015 toen de neven Fernando & Pablo samen kwamen met als doel de wijnmaak activiteiten van hun voorouders te hervatten. Tot dan waren de druiven verkocht in de appelatie Toro. De naam Maires gaat 4 generaties terug in het verbouwen van druiven. 

Adalia 

Deze aromatische Verdejo heeft 2 maanden op zijn gistcellen gerijpt en vervolgens nog 2 maanden op nieuw Frans eiken. In de neus kruidig en wat venkel tonen. Mooie zachte zuren komen door de subtiele hout lagering naar boven. Lichte bitters die Verdejo druiven bezitten. De druiven zijn met de hand geplukt, de druivenstokken zijn gemiddeld 30 jaar oud.

Geschikt om te drinken bij maaltijdsalades, visgerechten, Thais en Japans eten.

 

Carabizal

De druiven worden met de hand geplukt en in de bodega nog eens gesorteerd. Na 17 dagen maceratie gaat de wijn in Frans eiken vaten voor 4 maanden. De druiven stokken hebben een gemiddelde leeftijd van 25 jaar.

Een volle kersen rode kleur met aroma’s in de neus van wilde bessen, een beetje zoet fruit en kruidig met geroosterde tonen. Vol, fris en breed in de mond met een perfecte balans tussen fruit & hout. Dit leidt tot een intense smaak van de Tinta de Toro ( Tempranillo). Zijdezacht en een lange afdronk. 

Mooi bij vleesgerechten, curry & pastagerechten (breed inzetbaar).

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen