Chiesa del Carmine Indigeno Trebbiano

€16,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Vineria del Carmine ligt in de vallei een paar honderd meter van Chiesa del Carmine, een oude kerk uit 1270. De hele vallei is gekocht en gerestaureerd door de Engelse familie Sinclair. De huizen worden verhuurd als vakantie woningen. De wijngaarden zijn opnieuw aangeplant met de druivensoorten die er al stonden zoals Trebbiano Spoletino, Sagrantino, Sangiovese, Merlot & Cabernet Sauvignon.

De wijn wordt gemaakt door Giovanni Dubini, met name bekend voor zijn witte wijnen. De wijnen zijn allen biologisch gecertificeerd sinds oogstjaar 2020.

Bodem: klei, kalksteen en quartz.

Druivenras: Trebbianom Spoletino

Vinificatie: De druiven zijn hand geplukt en geselecteerd in de winery in de eerste weken van Oktober. Een lichte persing en vergisting in temperatuur gecontroleerde RVS tanks, rijping op de gistcellen voor enkele maanden.

Proefnotitie: De wijn is goudgeel van kleur, heeft een verfijnde en complexe geur. Fruitig maar ook kruidig, rijpe tomaat en een ziltige smaak. Lang te bewaren ondanks dat de wijn niet op hout gerijpt is. Decanteren kan de moeite waard zijn.

Wijn/spijs: Prachtig bij vis, wit vlees & gerijpte kazen. Past zeer goed bij Risotto & pasta met romige saus.

Serveren: 8-10°C

13 %

0 sterren op basis van 0 beoordelingen