Château Pichon Longueville - Reserve de la Comtesse Pauillac

€82,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

De tweede wijn van het Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, genaamd “Réserve de la Comtesse” is evenals de eerste wijn van ongekende klasse. In het verleden werd deze wijn meermaals bestempeld als “super second,” verwijzend naar de uitzonderlijke kwaliteit van de wijn. Réserve de la Comtesse 2015 is een blend van 53% cabernet sauvignon, 40% merlot, 4% cabernet franc en 3% Petit verdot. Deze stevige wijn heeft 12 maanden houtrijping gehad op Frans eikenhouten vaten, waarvan
30% nieuw. In de neus zijn aroma’s van zwarte kersen, cederhout en tabak te herkennen. De mond is stevig en gestructureerd, met een lang aanhoudende afdronk. Een tweede wijn met een groot bewaarpotentieel!

 

Pierre Desmezures de Rauzan, een rijke handelaar uit Bordeaux kocht rond 1689 een aantal wijngaarden naast Château Latour en begon daar het wijngoed: “Enclos Rauzan.” Als zijn dochter Thérèse zo’n 23 jaar later in het huwelijksbootje stapt met Jacques François de Pichon Longueville schenkt Pierre het aan zijn dochter en schoonzoon en begint de rijke geschiedenis van één van de grootste wijn châteaux van de Bordeaux.

 

Op 19-jarige leeftijd erft Baron Joseph de Pichon Longueville het wijngoed. Baron Joseph, die uiteindelijk tot zijn 90e levensjaar het château beheert, besluit vlak voor zijn dood in 1850 het wijngoed te verdelen onder zijn 5 kinderen (2 zonen en 3 dochters). Eén van zijn dochters, Virginie, besluit na de dood van haar vader in haar vaders voetsporen te treden en dat is gezien de tijd behoorlijk vooruitstrevend. Naast haar eigen gedeelte van het wijngoed beheert zij ook de gedeeltes van haar twee andere zusters. De kinderen besluiten het wijngoed op te splitsen, het geërfde deel van de 2 broers wordt gescheiden van het geërfde deel van de 3 dochters. Het resultaat is twee châteaux, genaamd Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande & Château Pichon-Longueville Baron. In 1855 worden beide châteaux geclassificeerd als Deuxième Grand Cru Classé. Sinds 2007 is Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande in handen van champagnehuis Louis Roederer.

De wijngaarden van het château, gesitueerd naast Premier Cru Château Latour, liggen binnen de appellation Pauillac, precies op de grens met Saint Julien. Op de in totaal 75 hectare aan wijngaarden worden 4 verschillende druivenrassen verbouwd: cabernet sauvignon (45%), merlot (35%), cabernet franc (12%) en petit verdot (8%).

0 sterren op basis van 0 beoordelingen