Weingut Rabl Grüner Veltliner vom Löss

€14,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Rudolf Rabl kwam in 1986 in het familiebedrijf dat in 1750 is begonnen. Na zijn intrede groeide het bedrijf snel in grootte en werden er belangrijke wijzigingen doorgevoerd in het vinificatieproces. Rudolf is begonnen met spontane vergisting, lange lagering op de lie en geeft meer aandacht aan de 75 hectare wijngaarden. Als er één man is die met een scherp oog naar zijn wijngaarden kijkt, is het Rudolf Rabl. Onder meer Schenkenbichl, Käferberg, Liss zijn namen van de wijngaarden, waar de verschillende wijnen vanaf komen. In de ogen van Rudolf is een uitstekend terroir onontbeerlijk voor het maken van topwijnen. De wijngaarden zijn allen rijk aan urgestein, kalk en loess. Een wijngaard is geen Engelse tuin en een wijnstok geen sierplant. In de ogen van Rudolf Rabl moet je een druif niet te veel temmen, knippen en leiden. Het is tenslotte een struik. Dezelfde insteek heeft hij in de wijngaard. Laat de natuur zijn gang gaan en intervenieer niet te veel. De wijngaarden zijn op zo’n wijze ingericht dat de wind vrij spel heeft. Dit om meer beluchting in de wijngaard te krijgen en de druiven meer zon te geven. 

 

De druiven voor deze wijn komen van de jonge wijnstokken van wijngaarden als Liss, Spiegel en Weisses Kreuz. Allen wijngaarden rijk aan urgestein.

 

Vinificatie

Rudolf Rabl werkt in zijn kelder met spontane vergisting. Er worden zodoende geen gisten toegevoegd of andere additieven, om de fermentatie op gang te brengen.

 

Smaakimpressie en culinair advies

Zeer frisse fruitige wijn met tonen van wit fruit en aangename zuren. Iets milde afdronk. Licht kruidig in de geur, maar ook frisse tonen en veel wit fruit in zowel geur als smaak. De wijnen zijn uitermate geschikt bij spicy food en vegetarische gerechten met bijvoorbeeld geitenkaas, maar ook bij sushi met zalm of tonijn.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen