Vistamar Sepia Reserva pinot noir

€11,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Eén van de bekendste Chileense wijnmakers is ongetwijfeld Pablo Morandé, hij is de oprichter van VinaVistamar. Pablo Morandé is de ontdekker van één van Chili’s bekendste wijngebieden; de Casablanca Valley. Sinds enkele jaren worden de wijnen bij Vistamar gemaakt door Irena Païva, een vrouw die in Europa veel ervaring heeft opgedaan. Iets wat duidelijk is terug te proeven in alle verschillende wijnen. Een Europese stijl van wijn maken, zorgt ervoor dat de wijnen velen aanspreken.

 

Vinificatie

Traditionele rode wijnbereiding, waarbij de malolactische gisting plaats vindt op eiken vaten. Wijnmaakster Irena Païva selecteert voor de Sepia Reserva pinot noirenkel Frans eiken. De duur van de opvoeding is 8 maanden.

 

Smaakimpressie

Eigenlijk zouden wij de wijn moeten omschrijven als spätburgunder. Heerlijk licht rood fruit in geur en smaak en zelfs tonen van het terroir van de koele Casablanca Valley. Perfecte begeleider van lichte gerechten, bijvoorbeeld een lunch, maar ook rijkere vleesgerechten en gevogelte zijn mogelijk!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen