Vietti Barbera d'Alba Tre Vigne, 2012

€23,95

Decanteren om wijn en bezinksel te scheiden en/of beluchten op karaf: 30-60 minuten voor het serveren in een karaf overdoen om de wijn te laten ademen. U kunt ook grote, brede glazen gebruiken.

Smaak impressie / serveertemperatuur / bewaarcapaciteit: Donker robijnrode kleur. Krachtig aromatisch met tonen van rijpe kersen, vanille en viooltjes. Fris in de aanzet, rond, warm en zacht tanninerijk op de tong, complex en evenwichtig, met als toegift een bakje vol rijpe kersen en de ‘kus van het hout’. Serveren: 16-18°C. Bewaren: jong lekker in zijn fruit, kan ook enige jaren liggen.

Culinair advies: Traditioneel geserveerd met antipasti, rijke salades, gegrilde seizoensgroente, vleeswaren, rijk gevulde soepen, pasta met groente en/of vlees, kalfs- of varkensvlees en gevogelte met een niet al te zware saus.

Smaaktype: Medium/vol body, aromatisch met houtrijping.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen