Venturini Baldini, Metodo Classico 30 mesi

€23,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Gelegen op de historische heuvels van Matidilche in Emilia, tussen Parma en Reggio Emilia, staat het landgoed van de familie Venturini Baldini synoniem voor mousserende wijnen uit Emilia. Met een benadering die de natuur en zijn ecosysteem respecteert, een sterke band met het gebied en zijn traditie, en een geest van innovatie, maken we biologische wijnen die de diversiteit van Emilia vertegenwoordigen.

De geschiedenis van Venturini Baldini is nauw verbonden met het landgoed dat sinds de 16de eeuw bestaat. In 1976 is de wijnbouw gestart door de familie Venturini Baldini. Tegenwoordig wordt het landgoed beheerd door de familie Prestia sinds 2015. 32 hectare wijngaarden worden biologisch verbouwd.

 

Metodo Classico

Deze mousserende wijn, die volgens de champagne methode gemaakt is bestaat uit de klassieke druivencombinatie Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir.

Strogele kleur, helder, met fijne mousse.

In de neus is het geurig, het geeft tonen van wit fruit met hints van broodkorst en tonen van wilde bloemenhoning. In de mond is het elegant, fluweelachtig en verfrissend.

Het past goed bij traditionele Italiaanse vleeswaren, maar is ook geweldig bij zeevruchten, schaaldieren of gebakken wit vlees.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen