Casa Balaguer, Tragolargo Blanco (Orange Wine)

€14,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Tragolargo Blanco is een natuurlijke, ecologische en veganistische orange wine gemaakt door Casa Balaguer-Vinessens met de variëteiten Muscat en Merseguera in de D.O. Alicante (Valencia).

 

Het wijnhuis werd in 2008 opgericht in Villena (Alicante). Het wordt gerund door Andrés Carull en Marta Ribera, twee wijnmakers die werken aan het maken van natuurlijke en biologische wijnen. In 2017 nam Vinessens Casa Balaguer over, voorheen beheerd door Rafa Bernabé, en ze werden samengebracht om Casa Balaguer-Vinessens te vormen, met behoud van het oorspronkelijke karakter van alle wijnen, maar met bijgewerkte labels.

 

Het gebied geniet van een overwegend landklimaat met grote temperatuurcontrasten, hoewel ze ook worden beïnvloed door de nabijheid van de Middellandse Zee. De wijnstokken zijn officieel gecertificeerd voor biologische landbouw en de oogst wordt handmatig uitgevoerd op het optimale rijpingspunt.

 

Tragolargo Blanco is een witte wijn die korte tijd in contact met de schillen wordt gevinifieerd alsof het een rode wijn is. De fermentatie vindt spontaan plaats met inheemse gisten en de wijn wordt gebotteld zonder filtering.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen