The Sadie Family Wines Skerpioen

€70,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

 

Eben Sadie wordt gerekend tot de pioniers in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Door zijn inzicht kan gezegd worden, dat de regio Swartland in een geheel ander daglicht kwam te staan. Het was Eben, die hier de oudere wijngaarden vond en er zijn befaamde Columella en Palladius maakte. Nu echter komt hij ook met een serie wijnen, die ook wel de “Ouwingerdreeks” wordt genoemd. Een serie wijnen van wijngaarden met zeer oude wijnstokken en de wijnen die ervan gemaakt worden, zijn verbluffend. Door lage rendementen en het vakmanschap van Eben Sadie, is een nieuwe serie topwijnen geboren.

 

 

Herkomstbenaming:

WO Swartland, Zuid-Afrika

Druivenras(sen):

Palomino, chenin blanc.

Wijngaard:

Aan de basis hier een wijngaard van 60 jaar oud, die dichtbij de kust gelegen is. De 2,4 hectare grootte wijngaard, is beplant met palomino en chenin blanc en deze druiven vormen dan ook de wijn. De bodem van de wijngaard bestaat voornamelijk uit kalkgesteente en de diepere lagen bestaan uit pure kalk.

Vinificatie:

De druiven worden na de oogst gezamenlijk geperst en gevinifieerd in oude houten vaten. Dankzij het prachtige terroir zijn de kenmerken van deze wijn, de frisheid en mineraliteit. De wijn is niet geklaard noch gefilterd en kan het beste voor drinken gedecanteerd worden.

Houtopvoeding:

Ja, oude vaten.

Smaakomschrijving:

In de geur iets van walnoot en gegrilde amandelen. De smaak heeft iets van grapefruit en zelfs gember. Mooie lange indrukwekkende afdronk.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

13%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

0 sterren op basis van 0 beoordelingen