The Age of Grace Viognier

€32,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verborgen in een bergketen in Zuid-Afrika is Lismore Estate Vineyards terug te vinden. De Californische Samantha O'Keefe vond hier haar paradijs en het perfecte terroir om haar droom waar te maken. Haar passie gecombineerd met het unieke terroir brengt een aantal prachtige "cool climate" wijnen voort. In de kelder gelooft Samantha in een minimale interventie en in de wijngaarden vindt zij een opvallende gelijkenis met de wijngaarden van de noordelijke Rhône. Door haar pionierswerk heeft de regio Greyton een eigen Wine of Origen gekregen. 

 

Vinificatie

Na de oogst worden de druiven zeer zacht geperst en na de persing is er een koude stabilisatie van 48 uur. Hierna wordt de wijn overgestoken naar gebruikte eiken houten vaten van 225 liter en een eivormige tank van 600 liter. De wijn verblijft op eiken en de tank voor 10 maanden alvorens te worden geblend en gebotteld.

 

Smaakimpressie

Deze viognier heeft een geur met florale tonen en een hint van steenfruit. De smaak is rijk, rond en vol met een lichte houttoets en een spannende aciditeit.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen