Terroir Historic Negre

€28,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Het is het jaar 2000 als Dominik Huber en Eben Sadie elkaar ontmoeten bij Mas Martinet in Spanje. In 2001 plukken zij samen bij de Perez-familie in Cims de Porrera zes weken lang druiven en raken bevriend. Na samen twee maanden te hebben gewerkt bij Spiceroute in Zuid-Afrika starten zij samen een klein project in Priorat. Met de hulp van de Perez-familie kunnen zij wat druiven kopen en zij maken samen de eerste jaargang Dits del Terra. In 2003 kunnen zij dan een eigen kelder starten in Torroja del Priorat waar in de loop der jaren steeds meer verschillende wijnen worden gemaakt. Vanaf 2007 is Dominik fulltime bezig met zijn Terroir al Limit en vanaf dat moment veranderd ook de wijze van wijn maken. Barriques maken plaats voor vaten van 1200 tot 3500 liter en er worden 500-liter vaten geïntroduceerd. Een wijze van vinifiëren waar extractie plaats maakt voor een traditioneel Bourgondische stijl van wijn maken. “Vinification entière”, geen pigeage of remontage alles om die kracht waar Priorat altijd om bekend stond te vermijden. Inmiddels heeft Eben Sadie besloten om zich volledig te concentreren op zijn Swartland en wordt er door Dominik volledig biodynamisch gewerkt met zo min mogelijk sulfiet. De wijnen worden echt gemaakt voor de gastronomie, de wijnen zijn licht, verfijnd en elegant om te kunnen matchen met gerechten uit de beste keukens. Sinds enige jaren maakt Dominik ook wijnen naar het voorbeeld van de vele coöperaties zoals die vroeger in de streek waren. Kernwaarden bij deze wijnen zijn: bewaken van de cultuur van de streek, ecologische wijnbouw en enkel traditionele variëteiten.

 

Vinificatie

De oogst voor deze wijn is volledig manueel en er wordt gebruik gemaakt van kistjes van 12 kilo. De trossen worden dan in zijn geheel in cementen vaten gedaan welke worden afgesloten. Hierna moeten de natuurlijke gisten hun werk doen. Geen pigeage of remontage waardoor de schillen bij via infusie kleur, geur en smaak geven. Hierna wordt er zeer zachtjes geperst waardoor de wijn zeer elegant blijft.

 

Smaakimpressie

Transparant rode wijn met veel rood fruit als kersen, maar ook bosbessen en florale tonen. Middelkrachtige rode wijn met fijne tannine en veel spanning.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen