Take it to the Grave – Cabernet Sauvignon

€14,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Regio – Terroir – Wijnbedrijf:
Take it to the Grave is een joint venture tussen Nicholas Crampton en de Zuid-Australische wijnmaker Corey Ryan. De Take it to the Grave Cabernet Sauvignon is in staat zowel het ware Cabernet-karakter als de toegankelijkheid te bereiken.

Wijngaarden:

Afkomstig van wijngaarden (20 jaar oud) geplant op rode Terra Rossa-bodems van Coonawarra.

Smaak impressie / serveertemperatuur / bewaarcapaciteit:
Diepe kleur en een geurige, aromatische neus die doet denken aan koelere jaargangen in Bordeaux. Tal van complexe karakters. Klassiek cassis- en braambessenfruit met tuinkruid, potloodslijpsel en grindhoudende minerale nuances. Het gehemelte is medium tot vol in gewicht, met geïntegreerde tannines.

De druiven worden gedeeltelijk met de hand geoogst voordat de fermentatie en koele gisting plaatsvindt in kleine open cuves van twee ton met regelmatige remouage. Gerijpt in Frans eiken (20% nieuw) gedurende zes maanden voor het bottelen met minimale filtratie en toevoeging van zwavel.

Culinair advies:
Traditioneel geschonken als begeleider van verschillende vleeswaren, gegrild vlees, rustieke en gekruide stoofpotten en rijpe harde kazen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen