Stark Condé Postcard Series Pinot Noir

€12,95
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

WIJNHUIS

Stark-Condé is met een productie van 6000 kisten per jaar een voor Zuid-Afrikaanse begrippen klein wijnhuis. Het ligt in de prachtige Jonkershoekvallei. Deze vallei, met wijngaarden tot 600 meter hoogte, leent zich uitstekend voor de productie van intense wijnen met een elegante frisheid. Door de bescheiden omvang van het wijnhuis kan wijnmaker Jose Condé zeer zorgvuldig te werk gaan: selectie van druiven, het werken met kleine open fermentatietanks en handmatige pigeage. Dit resulteert in een serie bijzondere wijnen, van de zeer populaire Postcardserie tot de prestigieuze wijnen uit de reeks Three Pines, die regelmatig in de prijzen vallen. 

 

Smaakimpressie
Helder granaatrood van kleur. In de neus aroma's van aardbeien en rode rijpe kersen. In het smaakpalet tonen van rijp klein rood fruit en wat specerijen, die gepaard gaan met een afdronk met satijnen tannines en zacht frisse zuren.

Vinificatie
De druiven worden handmatig geoogst, waarbij streng geselecteerd wordt. Ze worden direct vervoerd naar de vinificatieruimte in Oude Nektar in de Jonkershoekvallei. Daar worden de druiven eerst gekneusd en krijgen ze daarna een 2 dagen lange koude inweking. Vervolgens laat men de druiven (waarvan een klein gedeelte als hele trossen) de alcoholische gisting ondergaan op kleine open cuves. Na ongeveer 20 dagen volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques (10% nieuw) voor de malolactische gisting en rijping. Na ruim 12 maanden volgt de assemblage van de wijn en wordt deze na zeer lichte filtering gebotteld.

Culinair Advies
Magret de canard, coq au vin, kip uit de oven en kazen als Saint-Nectaire, Morbier en Tomme de Savoie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen