Rubino del Cerro Lambrusco

€15,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Gelegen op de historische heuvels van Matidilche in Emilia, tussen Parma en Reggio Emilia, staat het landgoed van de familie Venturini Baldini synoniem voor mousserende wijnen uit Emilia. Met een benadering die de natuur en zijn ecosysteem respecteert, een sterke band met het gebied en zijn traditie, en een geest van innovatie, maken ze biologische wijnen die de diversiteit van Emilia vertegenwoordigen.

De geschiedenis van Venturini Baldini is nauw verbonden met het landgoed dat sinds de 16de eeuw bestaat. In 1976 is de wijnbouw gestart door de familie Venturini Baldini. Tegenwoordig wordt het landgoed beheerd door de familie Prestia. Sinds 2015 worden 32 hectare wijngaarden biologisch verbouwd.

 

Bodem: Klei & Zand

Druivenrassen: Montericco, Salamino & Grasparossa.

 

Beschrijving:

De wijngaarden liggen op 240 meter hoogte. De rode druiven fermenteren op gecontroleerde temperatuur. De kleur is robijn rood. Geur is rijk met tonen van kersen, rijpe pruimen, bosvruchten  & kruidige tonen.

De wijn heeft een volle smaak met een zachte mousse.Deze is tot stand gekomen door een lange Charmat methode toe te passen.

 

Wijn & Spijs

Te gebruiken als aperitief met prosciutto of juist na het diner bij een kaasplateau.

 

Serveren tussen 10-12 graden celsius

12% alc.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen