Rall Grenache White

€29,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Donovan Rall wordt gerekend tot de beste wijnmakers van Swartland en Zuid-Afrika. In alles is het een indrukwekkende persoonlijkheid, en dat heeft niet alleen met zijn imposante postuur te maken. Na zijn afstuderen aan de Universiteit van Stellenbosch in 2005 besloot hij eerst te gaan reizen om vervolgens in 2007 terug te keren en zich te vestigen in Swartland. Hier ging hij op zoek naar oude kleine wijngaarden waar hij natuurlijke wijnen van maakt. Het fruit van de verschillende percelen wordt immer separaat gevinifeerd en vervolgens geblend. Hier komt het talent van Donovan om de hoek kijken, hij is wellicht één van de beste blenders van de Kaap. Al zijn wijnen worden op een natuurlijke wijze gemaakt.

 

De druiven voor deze wijn komen van een oude wijngaard in Piekenierskloof, het gebied in Swartland waar veel grenache noir is terug te vinden, maar dus ook grenache blanc. De oogst vond plaats op twee verschillende momenten.

Bij deze wijn wordt op geen enkele manier eiken gebruikt. Er wordt gewerkt met betonnen eieren en amfora’s. “Whole-bunch- pressing” waarna de most direct in de eieren en amfora’s komt. Na 6-8 maanden wordt er geblend en gebotteld om de fraicheur van de druif te behouden en eventuele oxidatie te voorkomen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen