Rafael Cambra, La Forcallá de Antonia

€18,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Over de maker

Rafael Cambra genoot zijn oenologieopleiding in Montpellier, wat een kweekvijver is voor de jonge vernieuwende generatie wijnmakers in Europa. Terug in ‘zijn’ Valencia kreeg hij de kans om twee percelen wijngrond te pachten. Op deze wijngaarden staan cabernet sauvignon, monastrell, grenache en cabernet franc aangeplant, welke aan de basis staan van de ecologische wijnen. Recent is Rafael echter ook begonnen met heraanplanten van autochtone rassen van de regio als; arco, bonicaire en forcalla. De resultaten zijn verbluffend.

 

Wijngaard

In het achterland van de stad Valencia liggen de wijngaarden op 700 meter hoogte, op een zanderig terroir. De wijngaarden van Rafael worden omringd door olijf- en amandelbomen en bevinden zich op een plateau bij Fontanars. Forcalla is een bijna vergeten druivenras, welke door Rafael op dit moment weer vol wordt aangeplant.

 

Vinificatie

Klassieke rode wijnbereiding, waarbij de malolactische gisting heeft plaatsgevonden op Frans eiken. De wijn heeft 10 maanden op eiken gelagerd.

 

Smaakimpressie

In het glas een robijnrode wijn met in de geur veel rode vruchten. In de smaak veel jong fruit met fijne zuren en soepele tannine. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen