Rafael Cambra, DOS
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Over de maker
Rafael Cambra genoot zijn oenologieopleiding in Montpellier, wat een kweekvijver is voor de jonge vernieuwende generatie wijnmakers in Europa. Terug in ‘zijn’ Valencia kreeg hij de kans om twee percelen wijngrond te pachten. Op deze wijngaarden staan cabernet sauvignon, monastrell, grenache en cabernet franc aangeplant, welke aan de basis staan van de ecologische wijnen. Recent is Rafael echter ook begonnen met heraanplanten van autochtone rassen van de regio als; arco, bonicaire en forcalla. De resultaten zijn verbluffend.
Wijngaard
In het achterland van de stad Valencia liggen de wijngaarden op 700 meter hoogte, op een zanderig terroir. De wijngaarden van Rafael worden omringd door olijf- en amandelbomen en bevinden zich op een plateau bij Fontanars.
Vinificatie
Klassieke rode wijnbereiding, waarbij de malolactische gisting heeft plaatsgevonden op Frans eiken gedurende 10 maanden.
Smaakimpressie
De wijn geurt naar cassis, zwarte bessen en heeft toffee en vanilletonen. In de smaak geeft de wijn veel rijp en geconcentreerd fruit met een subtiele frisheid en soepele tannine. De afdronk is krachtig en toch elegant. The Wine Advocate: 91/100