Perla del Mar

Aan het begin van de 16de eeuw werden de wijnen van Alicante verscheept naar Engelse importeurs om ze aldaar te mengen met andere wijnen om ze meer body en structuur te geven. De witte Perla del Mar komt van een wijngaard in La Marina, langs de kust. De zeebries zorgt voor afkoeling, wat bijdraagt tot het frisse, florale aroma van de wijn.

Gemaakt van: 70% Moscatel de Alejandría, 15% Sauvignon Blanc, 5% Chardonnay, 5% Viognier & 5% Viura

Enorm zuiver en glinsterend strogeel met lichte schittering en wat restgroen. Qua boeket mooie verfijning van citrusvruchten, exotisch zelfs. Moscatel de Alejandría zorgt voor een volupteuse geurstart. De smaak is ‘sec’ en ‘zeste’, met intense impressies van limoenzeste, lychee en tropische vruchten. De Sauvignon Blanc zorgt voor een schone ‘zingy’ miniraliteit. Een extraverte, foodfriendly wijn (top bij asperges), ook heerlijk als aperitief.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen