Parés Baltà 'Electio'

€35,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Parés Baltà is sinds 1790 eigendom van de familie Cusiné en gaat sindsdien over van vader op zoon. Het inmiddels 214 hectare omvattende bedrijf ligt in Penedès, even ten westen van Barcelona. Met wijngaarden van 170 tot wel 750 meter boven zeeniveau (dus in alle drie de subzones) worden verschillende bodemsoorten en microklimaten bereikt.

 

Meer kennis door de generaties heen

Momenteel werken drie generaties samen: grootmoeder Rosa Cusiné, zoon Joan Cusiné en diens zonen Joan en Josep Cusiné Carol. De in oenologie afgestudeerde echtgenotes van de zoons, Marta Casas and Elena Jimenez, zijn het brein in de kelder en daarmee gaan traditie en moderne kennis hand in hand.

 

Wijnen met certificaten

Vanaf het eerste moment werkt Parés Baltà op verantwoorde ofwel biologische wijze. Zo werkt de familie met een eigen kudde schapen die de grond bemest en worden bijen ingezet om de Mediterrane invloeden via de bestuiving over te brengen. Sinds 2004 zijn de Cava' en alle wijnen van het huis biologisch en biodynamisch gecertificeerd.

 

Beroemde wijnen

Het inmiddels voor de regio toonaangevende huis heeft een breed scala aan elegante, moderne maar nog altijd voor de regio karakteristieke wijnen en Cava’s die door beroemde nationale en internationale wijncritici worden bejubeld.

 

Vinificatie

Na een korte maceratie van vier uur worden de druiven zacht geperst en vervolgens gefermenteerd in tweedejaars Frans en Hongaars eiken gedurende 18 dagen op gemiddeld 17°C. Vier maanden rijping op de lies in dezelfde vaten, met enige battonage.

 

Smaakimpressie

Intrigerende, complexe neus met florale tonen, maar ook veel rijp fruit en een beetje salmiak. In de mond rijk en romig met sjiek hout en prachtige ondersteunende zuren. Lange, minerale afdronk.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen