Pagos de Araiz Navarra Tinto Joven

€7,65
Beschikbaarheid: Op voorraad

Pagos de Araiz ligt in de Ribera Alta, vlakbij het prachtige middeleeuwse stadje Olite dat fungeert als een belangrijk wijncentrum voor de regio.

 

Avant-garde bodega

Sinds 2000 is Pagos de Araiz in handen van de familie Masaveu. Zij heeft van de bodega een avant-garde geheel gemaakt heeft. Het is een immens mysterieus gangenstelsel - bezaaid met levensgrote kunststukken - dat leidt naar de ruim opgezette kelder waar het blinkende RVS je tegemoet komt.

 

Een goede prijs en veel plezier

Hier wordt kwaliteit gemaakt, dat zie je direct. De ruim 240 hectare is beplant met tempranillo, graciano, garnacha, cabernet sauvignon, merlot en syrah. Met de moderne manier van wijn maken zonder de traditie uit het oog te verliezen staat Pagos de Aráiz garant voor een serie wijnen met een zeer opvallende prijs/plezierverhouding!

 

Vinificatie

De trossen worden ontsteelt en vervolgens vindt de vergisting plaats in RVS tanks gedurende zeven dagen op een gecontroleerde temperatuur. Malolactische vergisting op RVS, de wijn blijft op de lies tot het moment van bottelen

 

Smaakimpressie

Aromatische neus met tonen van rood fruit, kersen, drop en een tikje specerijen. In de mond veel sappig fruit met een mooie balans tussen de rijpe tannines. Fruitige sappige afdronk

0 sterren op basis van 0 beoordelingen