Pagos de Aráiz Navarra Crianza

€11,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Pagos de Aráiz ligt in de Ribera Alta, vlakbij het prachtige middeleeuwse stadje Olite dat fungeert als een belangrijk wijncentrum voor de regio. Sinds 2000 is Pagos de Aráiz in handen van de familie Masaveu. Zij heeft van de bodega een avant-garde geheel gemaakt heeft. Het is een immens mysterieus gangenstelsel - bezaaid met levensgrote kunststukken - dat leidt naar de ruim opgezette kelder waar het blinkende RVS je tegemoet komt. Hier wordt kwaliteit gemaakt, dat zie je direct. De ruim 250 hectare is beplant met tempranillo, graciano, garnacha, cabernet sauvignon en merlot. Met de moderne manier van wijn maken zonder de traditie uit het oog te verliezen staat Pagos de Aráiz garant voor een serie wijnen met een zeer opvallende prijs/plezierverhouding!

Handmatige selectie bij binnenkomst van de druiven. Alle druiven rassen worden apart ingeweekt en daarna vergist op gecontroleerde temperatuur gedurende twaalf dagen. Malolactische vergisting wordt op Amerikaans en Frans eiken uitgevoerd waarna de druiven nog elf maanden doorrijpen. Hierna volgt nog rijping van zes maanden op RVS waarna de definitieve blend wordt gemaakt. Eenmaal gebotteld rijpt de wijn nog vier maanden op fles alvorens op de markt te komen.

 

Zwoele neus met donker en rood fruit gecombineerd met kruidigheid en koffiebonen. In de mond krachtig doch elegant met een fraaie balans tussen het fruit, hout en de tannines.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen