Pagos de Aráiz Navarra 'Blaneo'

€23,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Pagos de Aráiz ligt in de Ribera Alta, vlakbij het prachtige middeleeuwse stadje Olite dat fungeert als een belangrijk wijncentrum voor de regio. Sinds 2000 is Pagos de Aráiz in handen van de familie Masaveu. Zij heeft van de bodega een avant-garde geheel gemaakt heeft. Het is een immens mysterieus gangenstelsel - bezaaid met levensgrote kunststukken - dat leidt naar de ruim opgezette kelder waar het blinkende RVS je tegemoet komt. Hier wordt kwaliteit gemaakt, dat zie je direct. De ruim 250 hectare is beplant met tempranillo, graciano, garnacha, cabernet sauvignon en merlot. Met de moderne manier van wijn maken zonder de traditie uit het oog te verliezen staat Pagos de Aráiz garant voor een serie wijnen met een zeer opvallende prijs/plezierverhouding!

Alcoholische fermentatie en maceratie in roestvrij staal op lage temperatuur gedurende 18 dagen. Malolactische fermentatie in eiken vaten. Rijping op Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 10 maanden. Natuurlijke stabilisatie zonder gebruik van chemische technieken.

Deze wijn ontving 91 punten van Wine Enthusiast: intense neus; floraal met rijp rood en zwart fruit, specerijen, zwoel hout. In de mond krachtig maar niet zwaar, goede sappigheid, mooie balans tussen het fruit en het hout. Spicy afdronk.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen