Ocho Winemaker Selection

€14,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

De eigenaren van Ocho Valley Wines komen oorspronkelijk uit Kroatië, emigreerde in 1892 naar Chili en vestigde zich in het zuiden, in Patagonië. Naast de grote estancia in Patagonië met koeien en schapen plantte de inmiddels vierde generatie in 1999 de eerste wijnstokken in de koele Casablanca Valley maar ook in Colchaqua Valley. Samen met een gemotiveerd team besloten ze om vanaf het begin op een natuurlijke wijze druiven te telen. Kort gezegd is dit de meest pure en meest mens- en natuurvriendelijke vorm van wijnbouw. Door de nabijheid van de koude oceaan genieten de valleien een gematigd microklimaat, met gedurende het groeiseizoen een groot verschil tussen dag- en nachttemperaturen. De zeewind zorgt voor verkoeling en een goede luchtcirculatie, waardoor het fruit optimaal kan rijpen. In de wijngaarden lopen kippen, ganzen, schapen en guanaco’s (een lamasoort). Deze dieren brengen een optimale balans in de natuur en zorgen mede voor de topkwaliteit van deze wijnen, die met hun verfijning en elegantie niet onderdoen voor de Europese collega’.

 

In Colchaqua Valley wordt er hoofdzakelijk Carmenere en Cabernet Sauvignon aangeplant. De regio ligt midden in Chili bij de plaats San Fernando maar bijna over de volle breedte van het land. Hierdoor zijn dichter aan de kust de temperaturen lager dan aan de grens zijde.

 

In Casablanca Valley  zijn de eerste wijnstokken aangeplant in 1990.  In de korte historie van dit wijngebied is het echter wel uitgegroeid tot een van Chili’s interessantste regio’s, Zowel voor witte wijnen als Pinot Noir een uitstekend klimaat.

San Antonio Valley ligt op zo’n 15 kilometer van de Stille Oceaankust, nabij de kuststad San Antonio. De regio is onherbergzaam en ondanks de nabijheid van de kust erg droog. Santiago, de hoofdstad van Chili, is met 60 kilometer erg dichtbij. De Andes, die op zoveel Chileense wijngebieden grote invloed heeft, is hier relatief ver weg, maar op 80 kilometer afstand toch nog altijd dichtbij.

Winemaker’s Selection

De laatst toevoeging aan de reeks Ocho wijnen is de Winemaker’s Selection uit Central Valley.

Een volle krachtige rode wijn gemaakt van Cabernet Sauvignon 30%, Syrah 25%, Cabernet Franc 25%, Malbec 10% & Carignan 10% . Een mooie concentratie van fruit zoals rijpe kersen, pruimen en blauwe bessen. Kruidig en door de 12 maanden rijping op Frans eiken barrique krijgt deze wijn mooie zachte tannine en een lange afdronk met ceder en vanille tonen.

De ideale wijn voor een koele winteravond of een diner met mooi rood vlees van de grill!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen