Ocho Cabernet Sauvignon Varietal

€6,95

De eigenaren van Ocho Valley Wines komen oorspronkelijk uit Kroatië, emigreerde in 1892 naar Chili en vestigde zich in het zuiden, in Patagonië. Naast de grote estancia in Patagonië met koeien en schapen plantte de inmiddels vierde generatie in 1999 de eerste wijnstokken in de koele Casablanca Valley maar ook in Colchaqua Valley. Samen met een gemotiveerd team besloten ze om vanaf het begin op een natuurlijke wijze druiven te telen. Kort gezegd is dit de meest pure en meest mens- en natuurvriendelijke vorm van wijnbouw. Door de nabijheid van de koude oceaan genieten de valleien een gematigd microklimaat, met gedurende het groeiseizoen een groot verschil tussen dag- en nachttemperaturen. De zeewind zorgt voor verkoeling en een goede luchtcirculatie, waardoor het fruit optimaal kan rijpen. In de wijngaarden lopen kippen, ganzen, schapen en guanaco’s (een lamasoort). Deze dieren brengen een optimale balans in de natuur en zorgen mede voor de topkwaliteit van deze wijnen, die met hun verfijning en elegantie niet onderdoen voor de Europese collega’.

 

In Colchaqua Valley wordt er hoofdzakelijk Carmenere en Cabernet Sauvignon aangeplant. De regio ligt midden in Chili bij de plaats San Fernando maar bijna over de volle breedte van het land. Hierdoor zijn dichter aan de kust de temperaturen lager dan aan de grens zijde.

 

Smaakimpressie
Een wijn van de Cabernet-Sauvignon druif met een intens paars- rode kleur. In de neus aroma's van zwarte bessen, pruimen en kersen. Wijn met een aangename smaak en mooie rijpe tannines. Lekker bij wit- , rood vlees en kaas.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen