Montenidoli Vernaccia di San Gimignano Tradizionale, 2010
Smaak impressie / serveertemperatuur / bewaarcapaciteit: Fris, zuiver, kruidig, mineraal en natuurgetrouw. Serveren: 10-12°C. Bewaren: jong drinken.
Culinair advies: Klassieke partner voor zeevruchten (schelp- en schaaldieren). Zeer bijzonder als begeleider van sushi en sashimi. Verder aanbevolen bij hartige (groente)taarten, groente- en vegetarische gerechten, asperges en artisjokken, bij ijzerrijke ingrediënten (lever, bladgroente, peulvruchten) en overal waar u een goede extra virgin olijfolie rijkelijk over sprenkelt.
Eerbewijs: Alle negen wijnen van Montenidoli genieten binnen en buiten Italië grote faam. Bij de toekenning van de prestigieuze ‘3 bicchieri’ van Gambero Rosso in 2006 luidde de begeleidende motivatie als volgt: “Deze wijnen spreken de taal van hun terroir. Ze zijn totaal anders dan de rest, met hun klassieke geur en smaak, niet altijd even gemakkelijk, maar werkelijk uniek”
Smaaktype: Fris – licht en elegant / medium body, aromatisch