Montenidoli Vernaccia di San Gimignano Carato, 2008

Decanteren om wijn en bezinksel te scheiden en/of beluchten op karaf: Minstens 60 minuten voor het serveren in een karaf overschenken.

Smaak impressie / serveertemperatuur / bewaarcapaciteit: Wonderschone wijn, zeer complex, met zwoele aroma’s en een indrukwekkende lengte. Serveren: 12-14°C. Bewaren: uitstekend oplegpotentieel.

Culinair advies: Zwaardvis, zeekreeft, langoest, krab, wit vlees en gerijpte harde kazen.

Eerbewijs: Alle negen wijnen van Montenidoli genieten binnen en buiten Italië grote faam. Bij de toekenning van de prestigieuze ‘3 bicchieri’ van Gambero Rosso in 2006 luidde de begeleidende motivatie als volgt: “Deze wijnen spreken de taal van hun terroir. Ze zijn totaal anders dan de rest, met hun klassieke geur en smaak, niet altijd even gemakkelijk, maar werkelijk uniek”

Smaaktype: Volle, intense beleving, complex met houtrijping

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Nú gratis levering in de gemeente 's-Hertogenbosch vanaf €50 of 1 doos Verbergen