Monte dall' Ora - Valpolicella Classico 'Saseti'

€17,25
Beschikbaarheid: Op voorraad

Druiven: corvina 50%, corvinone 20%, rondinella 20%, 10% molinara en oseleta

Wijngaard: Castelrotto en Cariano. Biologische en biodynamische landbouw

Oogst: Handmatig

Vinificatie: corvina 50%, corvinone 20%, rondinella 20%, 10% molinara en oseleta

 

Alessandra en Carlo groeiden op in San Pietro en ontmoetten elkaar toen ze 20 en 25 jaar oud waren. Ze komen beiden uit families waar alles draaide om wijn maken. Echter niet commercieel, puur om families in de streek van wijn te voorzien. In 1995 kocht het jonge stel het vervallen domein met de waardevolle grond, die van oudsher werd gebruikt om Recioto te produceren. Ze herstelden de eeuwenoude, lage stenen muurtjes die de terrassen met wijngaarden steunen, plantten kersen- en amandelbomen tussen de wijngaarden en lieten gras en bloemen groeien.

 

Biodynamische werkwijze

Een aantal jaren later produceerde het stel haar eerste vintage in de kelder van Carlo’s vader. Deze flessen deelden ze uit aan familie en vrienden, de eerste stappen naar een professionele carrière. Tegenwoordig heeft dit wijnhuis een indrukwekkende kelder en prachtig onderhouden wijngaarden, met inheemse druiven als corvina, rondinella, molinara en oseleta. Eerst werkten ze biologisch, al snel werd dat biodynamisch. Sinds 2009 zijn ze ook gecertificeerd. 

 

Een Valpollicella die geen krachtpatser is

Monte dall'Ora werkt nauw samen met professor Michel Barbaud, die zorgde voor een natuurlijke vervanger van zowel koper als zwavel. Met Carlo als verantwoordelijke voor het wijnproces heeft Alessandra haar handen vrij voor het bedrijfsproces. Samen zorgen ze voor een fijne verrassing: de wijnen van Monte dall’Ora zijn veel eleganter dan je wellicht verwacht in dit gebied. Met zowel die zwoele kersengeur als het typische karakter van Valpolicella. Heerlijk!

 

Smaakimpressie:

Verleidelijke neus met tonen van rood fruit, kersen en wat munt. In de mond veel sap, frisse structuur, rood fruit en wilde kruiden in de afdronk.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen