Max sein Wein, Trio Sauvage

€27,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

De eerste niet-Franse wijnmaker in de selectie: Maximilian Baumann. Max kwam op het familiedomein in Dertingen in het noorden van Baden (op de grens met Franken) al jong in aanraking met wijn. Later liep hij stage in Nieuw-Zeeland, en bij diverse natuurlijke wijnmakers in Oostenrijk. Vooral bij Judith Beck heeft hij veel geleerd. Hij werkte ook als assistent wijnmaker bij het beroemde Gut Oggau in het Oostenrijkse Burgenland. Daarnaast maakt hij op het familiedomein sinds 2016 een paar eigen microcuvées onder de even simpele als toepasselijk naam Max sein Wein. Ook is Max samen met z'n vader in 2016 begonnen om volledig biologisch te gaan werken op het familiedomein. Voor z'n eigen cuvées selecteert Max diverse perceeltjes, en vinifieert de druiven in z'n eigen kelder volledig natuurlijk. Hij voegt niets toe (dus ook geen sulfiet) en filtert en klaart de wijnen niet.

Inmiddels werkt Max full-time op het familiedomein. En hij vergroot -gelukkig- gestaag de productie van z'n eigen cuvées. 

 

Trio Sauvage is een mix van druiven die allemaal eind september zijn geoogst. Ze groeien op schelpkalksteen met een zuidwestelijke oriëntatie, die uitstekende druiven oplevert voor rijpe wijnen. De Silvaner werd direct geperst, en de Pinot Gris en de Chardonnay kregen een schilcontact van 10 dagen. Dit verklaart de koperkleur, aangezien Pinot Gris roodachtig wordt als je het laat macereren, omdat de schil rode pigmenten heeft. Na deze eerste periode wordt het 10 maanden op de droesem gelaten om de gisting en rijping in gebruikte vaten voort te zetten. Het resultaat is al indrukwekkend en als je zin hebt kan je deze wijn nog lang in je kelder bewaren. Op dit moment krijg je mooie bloemige tonen vermengd met een paar lichte boterachtige tonen. In de mond is het super uitgebalanceerde zoete citrus met rozenblaadjes en een salty, bittere afdronk. Het is een topper waar je van moet genieten met niet te pittig Aziatisch eten.

 

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen