Masseria Li Veli - Contrade Negroamaro

€7,95

Het wijnhuis

De Masseria ofwel 'Heerboerderijen', vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (van ca. 911 - 1134). Historisch gezien waren de Masseria de plaatsen die mensen verenigden en ook hun bezittingen verdedigden. Later werden het buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli werd gebouwd op de overblijfselen van een middeleeuws bouwwerk door de Italiaanse econoom 'Marquis Antonio di Viti de Marco'. Deze overblijfselen zijn nog steeds te zien bij het door de familie Falvo volledig gerenoveerde wijnbedrijf. Met hun meer dan 40 jaar gerenommeerde wijnbouwervaring brengen ze onder het ASKOS (Grieks voor karaf) project bijna verloren gegane, authentieke, regionale druivensoorten terug op het internationale wijntoneel. Dit uit respect, daar de Grieken de wijnbouw naar Zuid Italië brachten.

Het gebied

Puglia, Salento - In het zuiden van Italië, in de 'hak van de laars', ligt de regio Puglia. Het telt 25 eigen DOC's en is de wijnschuur van Italië: van alle Italiaanse regio's produceert het de meeste wijn. Primitivo en Negroamaro zijn twee van de druiven die het er erg goed doen. Salento is de onderste helft van de regio Puglia. Er zijn aanzienlijke verschillen tussen de wijnen uit het noorden en uit het zuiden van dit gebied. Waar het noorden meer een heuvellandschap heeft en overeenkomsten toont met de wijnbouw van Centraal-Italië, is het zuidelijke landschap bijna compleet vlak.
 
Smaakimpressie
 
Zijn zuidelijke afkomst wordt niet verloochend, maar hier zit ook zoveel puur, rijp fruit en frisheid in. Aangenaam sappige volle rijpe wijn boordevol donkere bessen en kersenaroma's met veel materie, komt heel vief en fris over door een mooi tegenwicht aan frisse zuren. De zachte en rijpe tannines samen met het rijpe fruit zorgen voor spanning en een mooi lange afdronk. Heerlijk glas wijn!  Nu-2018. Ontspannende avondwijn. Bbq, êntrecote en lam met knoflook en rozemarijn.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen