Mas des Bressades Tradition Blanc

€12,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Mas des Bressades
Het wijnbouwgebied Costières de Nîmes ligt ruwweg tussen Nîmes en Arles en behoort stilistisch duidelijk tot de zuidelijke Rhône, ondanks de nabijheid van de Languedoc. Het hete, extreme klimaat wordt nog eens versterkt door de mistral die vrij spel heeft in dit gebied. De familie Marès is al sinds begin 18e eeuw als wijnmaker actief. Henri Marès (1820-1901) was een studiegenoot en ‘mattie’ van de legendarische Louis Pasteur en ontwikkelde de bestrijding van schimmelziekten door zwavel. Toen in 1995 Cyril Marès het bedrijf overnam, kwam de ontwikkeling van Mas des Bressades in een stroomversnelling. Mas des Bressades is niet groter dan 40 hectare en heeft een uitstekende bodemgesteldheid, die sterke verwantschap heeft met die van Chateauneuf-du-Pape. De dikke laag van gallets (vuistgrote kiezels en rolkeien) levert wijnen op die zich kenmerken door concentratie en verfijning.

 

Vinificatie
50% roussanne, 10% marsanne, 30% grenache blanc, 10% viognier. Rendementen worden laag gehouden, tussen de 25 en 45 hectoliter per ha. Bij de gisting wordt ieder perceel wijngaard apart gehouden, en om tot een afgewogen assemblage te kunnen komen gisten ook de verschillende druivenrassen apart; zo wordt het potentieel duidelijk en kan de selectie voor de assemblage gemaakt worden. Koude inweek (macération pelliculaire) gisting op cuve bij 18°C, geen malolactische gisting.

 

Smaakimpressie

Gouden reflecties en zeer helder, met een elegante neus van zowel witte perziken als amandelbloesems, een terugkeer in de smaak van citrus en exotisch fruit. Deze complexiteit in de mond wordt ondersteund door een goede zuurgraad en minerale tonen. Een frisse, vlezige stijl die zowel aangenaam is als aperitief of zeevruchten en gegrilde vis.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen