Marques de Mejia Tempranillo Blanco

€11,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Regio – Terroir - Wijnbedrijf
Bodega del Medievo verbouwt zijn druiven in de uitlopers van de Sierra de Yerga. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen 400 en 550 meter. Met niet erg vruchtbare ijzerhoudende kleigronden die samen met de lage regenval ervoor zorgen dat de wijnstok onder zware omstandigheden groeit, wat de productiviteit beperkt en de kwaliteit bevordert.
Het wijnhuis bevindt zich in een klimatologische overgangszone, winters zijn vergelijkbaar met die van continentale klimaten, koud en droog met heersende noordenwinden, frequente maar nooit extreme vorst, weinig sneeuw en weinig persistentie wanneer het verschijnt. De zomers zijn typisch mediterraan, heet, vooral als de zuidenwind komt, die meestal gepaard gaat met sterke stormen met periodes van stortregens. Regens zijn altijd schaars en weinig verspreid vindt bij voorkeur plaats in de lente en de herfst, ze overschrijden gewoonlijk niet meer dan 350-400 liter per jaar, aan de limiet van de wijnbouw.
Bodegas Del Medievo is een coöperatie welke zich ondertussen in de vierde generatie bevindt. De wijnen zijn het resultaat van generaties boeren die de basis vormen samen met de hand en kennis van de wijnmaker Santiago Garde.

Vinificatie (wijnbereiding)
De druiven voor de basis wijnen worden ’s nachts machinaal geplukt. Dit voorkomt oxidatie en zorgt ervoor dat de kerntemperatuur van de druiven laag blijft. Hierdoor blijven de aroma’s van de druif goed bewaard wat de uiteindelijke kwaliteit van de wijnen ten goede komt. De overige druiven worden met veel aandacht handmatig geplukt.
Daarna worden de druiven geperst en vergisten bij een gecontroleerde temperatuur in stalen vaten.

Smaak impressie/ serveertemperatuur/ bewaarcapaciteit
Bleekgele wijn met een loodgrijze achtergrond. Aroma’s van zeer rijp wit fruit zoals appel en peer met op de achtergrond tropisch fruit (ananas en banaan). Zachte en zalvende wijn met kruidige tonen en een afdronk met florale noten die je uitnodigen nog een glaasje te drinken.

Culinair advies
Lekker bij schaal- en schelpdieren, magere vis of gewoon heerlijk als aperitief bij de borrel met charcuterie.

Smaaktype: Fris, levendig en fruitig met een lange afdronk.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen