Marques de Mejia Rioja Tempranillo Joven

€7,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Regio – Terroir - Wijnbedrijf
Bodega del Medievo verbouwt zijn druiven in de uitlopers van de Sierra de Yerga. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen 400 en 550 meter. Met niet erg vruchtbare ijzerhoudende kleigronden die samen met de lage regenval ervoor zorgen dat de wijnstok onder zware omstandigheden groeit, wat de productiviteit beperkt en de kwaliteit bevordert.
Het wijnhuis bevindt zich in een klimatologische overgangszone, winters zijn vergelijkbaar met die van continentale klimaten, koud en droog met heersende noordenwinden, frequente maar nooit extreme vorst, weinig sneeuw en weinig persistentie wanneer het verschijnt. De zomers zijn typisch mediterraan, heet, vooral als de zuidenwind komt, die meestal gepaard gaat met sterke stormen met periodes van stortregens. Regens zijn altijd schaars en weinig verspreid vindt bij voorkeur plaats in de lente en de herfst, ze overschrijden gewoonlijk niet meer dan 350-400 liter per jaar, aan de limiet van de wijnbouw.
Bodegas Del Medievo is een coöperatie welke zich ondertussen in de vierde generatie bevindt. De wijnen zijn het resultaat van generaties boeren die de basis vormen samen met de hand en kennis van de wijnmaker Santiago Garde.

Vinificatie (wijnbereiding)
Na de oogst in augustus/september worden krijgen de druiven schilinweking en worden ze vergist. In december wordt de wijn overgeheveld naar eikenhouten vaten (70% Amerikaans, 30% Frans eiken) waar ze gedurende 4 maanden opgevoed wordt. Na filtratie rust de wijn op de droesem tot de botteling.

Smaak impressie/ serveertemperatuur/ bewaarcapaciteit
Kersenrood met paarse reflecties. Aroma’s van rood fruit met een hint van balsamico. In de mond smaken van sappige, rijpe besvruchten, een aangename kruidigheid en een zweem van drop.

Culinair advies
Deze makkelijker wijn gaat goed samen met wit vlees, groentestoof, tapas, paddenstoelen, rijstgerechten met vlees en charcuterie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen