Marques de Mejia Rioja Crianza

€10,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Regio – Terroir - Wijnbedrijf
Bodega del Medievo verbouwt zijn druiven in de uitlopers van de Sierra de Yerga. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen 400 en 550 meter. Met niet erg vruchtbare ijzerhoudende kleigronden die samen met de lage regenval ervoor zorgen dat de wijnstok onder zware omstandigheden groeit, wat de productiviteit beperkt en de kwaliteit bevordert.
Het wijnhuis bevindt zich in een klimatologische overgangszone, winters zijn vergelijkbaar met die van continentale klimaten, koud en droog met heersende noordenwinden, frequente maar nooit extreme vorst, weinig sneeuw en weinig persistentie wanneer het verschijnt. De zomers zijn typisch mediterraan, heet, vooral als de zuidenwind komt, die meestal gepaard gaat met sterke stormen met periodes van stortregens. Regens zijn altijd schaars en weinig verspreid vindt bij voorkeur plaats in de lente en de herfst, ze overschrijden gewoonlijk niet meer dan 350-400 liter per jaar, aan de limiet van de wijnbouw.
Bodegas Del Medievo is een coöperatie welke zich ondertussen in de vierde generatie bevindt. De wijnen zijn het resultaat van generaties boeren die de basis vormen samen met de hand en kennis van de wijnmaker Santiago Garde.

Vinificatie (wijnbereiding)
De druiven voor de basis wijnen worden ’s nachts machinaal geplukt. Dit voorkomt oxidatie en zorgt ervoor dat de kerntemperatuur van de druiven laag blijft. Hierdoor blijven de aroma’s van de druif goed bewaard wat de uiteindelijke kwaliteit van de wijnen ten goede komt. De overige druiven worden met veel aandacht handmatig geplukt.
Daarna worden de druiven geperst en vergisten bij een gecontroleerde temperatuur. Geklaard, gefilterd en overgebracht naar het vat, waar de wijn minstens 12 maanden rijpt. Daarna wordt hij gebotteld en nog minimaal 12 maanden in de kelder gerijpt.

Smaak impressie/ serveertemperatuur/ bewaarcapaciteit
Robijnrode wijn. In de neus komt de houtlagering van de wijn naar voren. Zeer geurig in de neus. Tonen van vanille en chocotoffee. In de smaak is de wijn rond, zacht en fijn kruidig. Mooie balans tussen zuurgraad, zoetheid en tanninestructuur. Het typische Rioja Crianza karakter zit hem in het hele rijpe fruit en het lichte toffee achtige/karamel. De wijn is verder zeer verteerbaar en heeft een soepele lange afdronk.

Culinair advies
Als aperitief, maar liever aan tafel bij verschillende (met name) vlees gedomineerde gerechten. Van simpele tapas tot aan mooi rood vlees van de barbecue. Kortom; een veelzijdige wijn die voor vele een genot is om te drinken.

Smaaktype: zwoel, vol fruitig met houtlagering.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen