Marques de Mejia Rioja Blanco Joven

€7,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Regio – Terroir - Wijnbedrijf
Bodega del Medievo verbouwt zijn druiven in de uitlopers van de Sierra de Yerga. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen 400 en 550 meter. Met niet erg vruchtbare ijzerhoudende kleigronden die samen met de lage regenval ervoor zorgen dat de wijnstok onder zware omstandigheden groeit, wat de productiviteit beperkt en de kwaliteit bevordert.
Het wijnhuis bevindt zich in een klimatologische overgangszone, winters zijn vergelijkbaar met die van continentale klimaten, koud en droog met heersende noordenwinden, frequente maar nooit extreme vorst, weinig sneeuw en weinig persistentie wanneer het verschijnt. De zomers zijn typisch mediterraan, heet, vooral als de zuidenwind komt, die meestal gepaard gaat met sterke stormen met periodes van stortregens. Regens zijn altijd schaars en weinig verspreid vindt bij voorkeur plaats in de lente en de herfst, ze overschrijden gewoonlijk niet meer dan 350-400 liter per jaar, aan de limiet van de wijnbouw.
Bodegas Del Medievo is een coöperatie welke zich ondertussen in de vierde generatie bevindt. De wijnen zijn het resultaat van generaties boeren die de basis vormen samen met de hand en kennis van de wijnmaker Santiago Garde.

Vinificatie (wijnbereiding)
De druiven worden na het plukken in een rvs-tank gestort, waarna een inweking op schil van 24 uur volgt. Daarna wordt de wordt het eerste en beste sap van de druiven gebruikt. Dit sap wordt vergist op een gecontroleerde temperatuur gedurende 12 dagen. Na een rustperiode van één maand wordt de wijn gezuiverd en overgepompt waarna hij volledig stabiliseert.

Smaak impressie/ serveertemperatuur/ bewaarcapaciteit
Strogele wijn met groene reflecties. Aroma’s van citrus (limoen, mandarijn) en tropische vruchten (ananas, banaan). Frisse wijn met een fijne balans tussen zoet (perzik, peer, appel) en zuren (verse citroen), een goede body en hele lichte tannines die zorgen voor een lange afdronk.

Culinair advies
Drink deze veelzijdige wijn bij schaal- en schelpdieren, (gegrilde) vis, kip en Mediterrane gerechten. Ook als aperitiefwijn is deze wijn erg lekker!

Smaaktype: Fris, levendig en fruitig met een lange afdronk.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen