Marc Morey - Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot Rouge

€43,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Regio – Terroir - Wijnbedrijf:

de Bourgondische wijnfamilie Morey is wijd vertakt, met diepe wortels in Chassagne-Montrachet, een klein, schilderachtig dorpje, 15 km ten zuiden van Beaune. Het domein Marc Morey wordt geleid door Bernard Mollard, de schoonzoon van Marc Morey. Bernard Mollard is een gepassioneerde wijnman, met een extra zintuig voor kwaliteit en een enorm charisma. Het domein brengt prachtige wijnen, gul, smaakvol en complex, zo wel in wit als in rood, al ruim 20 jaar in ons assortiment. Voor deze Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot worden pinot noir druiven van het domein gebruikt, afkomstig van ruim 50 jaar oude wijnstokken op een kalkhoudende leembodem. De herkomstbenaming Chassagne-Montrachet ligt in de Côte de Beaune.

 

Vinificatie (wijnbereiding):

de handmatig geplukte druiven worden dubbel gecontroleerd, in de wijngaard en bij aankomst in de wijnkelder. De gisting vindt plaats in open kuipen onder strenge temperatuurcontrole, waarbij de schillenkoek regelmatig wordt ondergedompeld en getreden. Het gehele proces van inweking en gisting duurt 12 dagen. De jonge wijn wordt 15-18 maanden opgevoed in eikenhouten vaten (40% nieuw), waarna het gebotteld wordt.

 

Smaak impressie / serveertemperatuur / bewaarcapaciteit:

mooie diepe kleur. Expressieve neus met aroma’s van rijpe rode vruchtjes (kersen en wilde, zure kersen, frambozen, aalbessen, …), specerijen en elegante houten tonen. In de mond fris, elegant, fruitig en gul, breed en vlezig, met een goed evenwicht tussen het fruit, het zuur, het hout en de krachtige tannines. Serveren: 16-18°C. Bewaren: goed oplegpotentieel, tussen 7 en 15 jaar na de oogst, afhankelijk van het jaar.

 

Culinair advies:

klassiek aanbevolen bij gegrild of in de oven gebraden lamsvlees, gegrild of gebraden varkensfilet, gevogelte, veder- en haarwild.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen