MAN Merlot

€8,50

Het concept achter Man Vintners is simpel. Het uitgangspunt voor Jose, Tyrrel en Philip was het maken van een wijn die ze zelf graag wilden kopen. Wijn met een goede uitstraling en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Waar ze niet zo gauw overeen konden komen was het vinden van een juiste naam voor hun wijnen, om de vrede in de families te bewaren zijn de initialen van hun wederhelften genomen (Marie, Anette and Nicky)voor het verzinnen van een naam, zo onstond de naam MAN Vintners (vandaar altijd geschreven met hoofdletters) Op die manier konden Jose, Tyrrel en Philip hun passie aan het thuisfront verkopen: "It’s for you!”.

Deze wijn van de merlot druif is gemengd met een kleine hoeveelheid petit verdot en cabernet sauvignon, Ongeveer 15% van de wijn wordt 12 maanden gelagerd op Amerikaanse eiken vaten wat deze wijn een licht vanilleachtig aroma geeft, Deze wijn is in stijl een klassieke merlot met rood fruit en een beetje chocolade. De tannines zijn zacht met een lange afdronk. Een ideale wijn voor bijvoorbeeld lamsvlees, lasagne en pasta maar uiteraard ook om ’s avonds te drinken met een kaasplateau en tapasgerechten. Deze wijn heeft een alcoholpercentage van 14%, serveer hem op een temperatuur van 16-18 °C.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen